Webdesign en digitale marketing - Pretinn Jump | Wat is linkbuilding?
30338
post-template-default,single,single-post,postid-30338,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Wat is linkbuilding?

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een van de technieken om je site hoger in Google te krijgen. Google maakt gebruik van een erg uitgebreid algoritme om te berekenen hoe goed jouw site is. Hoe hoger Google de kwaliteit van jouw site vindt, hoe hoger jouw pagina in Google komt te staan. Als je pagina hoger in Google staat krijg je natuurlijk meer bezoekers op je pagina. Een gevolg daarvan is dat meer mensen jouw producten of diensten gaan kopen. Het is daarom erg belangrijk dat je site hoger in Google komt te staan.

Google rekent in dit algoritme ook mee hoeveel sites naar jouw pagina toe linken. Hoe meer andere sites naar jouw site linken hoe beter de content van jouw site lijkt te zijn. Bij linkbuilding is het dan ook de bedoeling om zoveel mogelijk sites naar jouw pagina te laten linken. Je moet hierbij wel op een aantal dingen letten. Google kijkt namelijk of deze externe sites wel van goede kwaliteit zijn. Als de sites die naar jouw pagina linken enkel een link bevatten zal Google de kwaliteit als laag zien. Jouw site zal dan niet stijgen in de zoekmachines. Als linkbuilding verkeerd gedaan wordt kan een pagina zelfs omlaag gaan in de zoekresultaten.

Google kijkt ook of jouw pagina wel echt relevant is aan de content van de site waarop het linkje staat. Ook kijkt Google hoeveel andere linkjes deze externe site heeft. Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden bij linkbuilding. De links moeten dus staan op een site van hoge kwaliteit. Daarnaast moet ook je eigen site van hoge kwaliteit zijn. Het is erg moeilijk om Google te manipuleren aangezien het algoritme erg veel factoren meerekent.

Het is daarom verstandig als je linkbuilding goed aanpakt. Een goede manier van linkbuilding is bijvoorbeeld door grote bloggers naar jouw site te laten linken. Je kan linkbuilding ook laten doen door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Als je dit laat doen is het wel erg belangrijk dat dit een betrouwbaar bedrijf is. Je wilt natuurlijk niet dat je juist lager in Google komt te staan of je pagina zelfs helemaal niet meer zichtbaar is als dit bedrijf iets fout doet.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.